dinsdag 1 november 2016

het kleine niet verachten...


Als we denken aan het Koninkrijk van God, denken we vaak heel groots... God wil "grote dingen  doen"......en...Hij gaat het ook nog eens door "ons" heen doen!

God is machtig,  Hij is groot, maar Hij is ook de God van de aandacht voor ieder detail, voor ieder klein dingetje... wat wij soms verachten en wegschoppen is voor Hem nog steeds waardevol.
Als we leren om de kleine dingen niet te verachten en Gods grootheid te zien in kleine dingen die elke dag voorbij komen, krijgt je leven nog meer kleur en waarde.
Het mooie en het eenvoudige  zit hem juist in die ene glimlach, die ene uitgestoken hand, dat ene kaartje , dat ene bosje bloemen....
Een klein beetje aandacht aan een voorbijganger of een kind  kan de dag van die ander al meer kleuren.  Het vraagt niet veel en toch kan het in de praktijk veel uitwerken.

Ook als je in je leven niet veel ziet gebeuren, de hemel lijkt gesloten , er is geen genezing ,  geen doorbraak... maar God ziet je trouw, je tranen, je liefde voor Hem,  en Hij weeft zonder dat jij het ziet verder aan het prachtige borduurwerk waarvan je nu alleen maar de onderkant ziet en waardoor je je soms zo hopeloos voelt. Dan zegt God: "Veracht deze tijd van kleine dingen niet... want eens zal je zien dat die kleine dingen groot zijn geweest in Mijn ogen "... Hij zal afmaken  waar Hij mee is begonnen en dat zal je blij maken!! Je mag gaan stralen als een ster aan een donkere hemel:)






1 opmerking: