donderdag 24 november 2016

sleutels van het Koninkrijk..


"Ik zal u de sleutels geven van het Koninkrijk der hemelen, en wat je op aarde binden zal, zal gebonden zijn in de hemel, en wat je op aarde ontbinden zal , zal ontbonden zijn in de hemel.."

Door onze relatie met de Here  Jezus hebben we tegelijk toegang gekregen tot de hemelse schatkamers van God. Zijn geheimen , Zijn kennis, Zijn openbaring wil Hij aan ons bekend maken. Voorwaarde is wel dat we Hem persoonlijk kennen als de Christus, de Redder, de Gezalfde Heer. Zo wordt de toegang tot de Vader in de hemel geopend.
We mogen aanspraak maken op de overvloed die er in de hemel is. De sleutels zijn ervoor om deuren te openen die normaal gesloten zouden blijven... deuren die in het natuurlijk niet open zouden gaan.
Toen Paulus en Silas in de gevangenis zaten  ontdekte zij dat aanbidding  één van de sleutels van het Koninkrijk was en  hen de vrijheid gaf .. dat zelfs de zwaarste bewaking daar niet tegenop kon! Dit was een voorbeeld van de bovennatuurlijke kracht van God, een sleutel tot vrijheid die vandaag de dag nog steeds dezelfde is en nooit aan kracht heeft verloren.
Ook mogen we met gezag deuren sluiten waardoor de vijand ingang heeft gevonden. We hebben daar ook vaak de openbaring van God in nodig, de juiste sleutel om die deur voorgoed te sluiten zodat de vijand op ons terrein geen vat meer heeft om zijn vernietiging te brengen.

De apostelen wisten hoe ze de sleutels moesten gebruiken. In zoveel onmogelijke situaties werden sleutels van de hemel gebruikt om dingen te veranderen... en de hemel werd zichtbaar gemaakt.

Deze sleutels staan ook voor openbaring van God, het woord van God en profetie... zonder Goddelijke openbaring verwildert het volk. Als we alleen maar afgaan op wat we zien in het natuurlijke  missen we de overvloed die Hij voor ons heeft. In de intieme relatie die we met Hem mogen hebben spreekt Hij tot ons hart. En geeft Hij ons ook openbaring over dingen die ons tot de vrijheid  in Hem brengen. Bij Hem is overvloed, de schatkamers van de hemel liggen vol .....vrede, blijdschap, redding, genezing , voorziening en vrijheid... alles ligt klaar. Laten we de sleutels van het Koninkrijk gebruiken om toegang te vinden tot de geweldige rijkdom die Hij voor ons heeft klaarliggen... in de hemel , zo ook op de aarde!


Heer , ontsluit de deuren naar Uw Koninkrijk... laat  mij Uw rijkdommen zien.. laat mij zien welke schatten ik laat liggen als ik de sleutels van U niet gebruik... ik verlang naar Uw vrijheid en naar Uw overvloed! en ik dank U dat U de sleutels hebt vrijgegeven, zodat we altijd toegang hebben tot U en tot de Hemelse schatten van Uw Koninkrijk....wat een groot God bent U!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten