dinsdag 8 november 2016

honger..


Hongerige jonge zwaluwen zijn onverzadigbaar.... ze kunnen geen genoeg krijgen van de hapjes van pa en ma zwaluw, en zitten dan vaak op een rijtje te wachten tot het volgende lekkers aan komt "vliegen"..
Als ze geen honger zouden hebben zou het snel afgelopen zijn met deze kleintjes...

Zo is het ook in het geestelijke leven, God ziet de hongerige harten , mensen die verlangend zijn naar de dingen van Hem, verlangen naar Zijn Aanwezigheid , verlangen naar Zijn stem, verlangen naar Zijn aanraking. Dat zijn de mensen die Zijn aandacht hebben, daar zet Hij Zijn "spotlight" op en zoekt ze op....om hen te geven wat ze nodig hebben ..... gelukkig zijn de mensen die hongerig zijn, want ze zullen verzadigd worden!

Vaak gaat onze begeerte uit naar veel andere dingen... we knabbelen vaak aan de tafel van de wereld met al zijn onbenulligheden... het brengt ons ten diepste niks, en dan blijft er vaak weinig ruimte meer voor God.

De honger naar God, ( het zitten aan Zijn tafel)  zal ons brengen in het leven van Overwinning! Hij verzadigd ons met het goede, welgevallene en het volkomene!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten