maandag 12 december 2016

de Gezalfde...

"De Geest van de  Here is op mij, omdat Hij mij gezalfd heeft. Hij heeft mij gezonden om een blijde boodschap te brengen , om gebrokenen van hart te verbinden, om gevangenen en gebondenen vrij te laten uit hun kerkers.. om uit te roepen dat dit het jaar is van welbehagen, een jaar waarin Hij je vijanden zal straffen  en vergeving zal schenken.  De Heer heeft mij gestuurd om mensen die verdriet hebben te troosten, Hij heeft me gestuurd om mensen weer vreugde te brengen. Om tegen hen te zeggen: "Jullie moeten geen rouwkleren dragen maar feestkleren. Jullie moeten niet bedroefd op de grond zitten , maar dansen en vrolijk zijn. !"
Dan zullen we lijken op bomen die Hij Zelf heeft geplant, tot Zijn eer!" Jes. 61:1-5

Deze tijd van het jaar draait alles om het licht... licht in de duisternis. We maken het gezellig in ons huis en steken overal lichtjes aan voor warmte en sfeer.  Kerstfeest staat alweer voor de deur en we zijn vooral erg druk met alle voorbereidingen.

Jezus werd in de wereld geboren als dé Gezalfde, dé Zoon van God , het Licht van de wereld.....Hij is  Vaders geschenk van de vreugde en de troost, van verlossing, verzoening en genezing.

Zien we nog door alle pakjes , lichtjes, kerstbomen   het Allergrootste Kado dat nog steeds dagelijks aan ons gegeven wordt..? en dat we op onze beurt zelf door Hem ook een kado voor de wereld mogen zijn door de blijde boodschap te brengen....! Laat Christ-mas vol zijn van de Gezalfde en niet doorgestreept en vervangen worden door een onbetekend X.....en dat wij als een terebint verlicht zullen worden door Zijn schijnsel!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten