vrijdag 9 december 2016

waardige wandel..


Eén ding is belangrijk, schrijft Paulus in een brief naar de Filipenzen...: "leef op een manier die past bij het goede nieuws over Christus" ( Fil. 1:27)

Als er eentje een keer een baaldag kon hebben was het Paulus wel... hij kreeg dagelijks heel wat te verduren en er waren gezien zijn omstandigheden maar weinig mensen die echt met hem wilden ruilen.
Hij had met zijn hoge  roeping een flinke portie lijden meegekregen en daar moest hij iedere dag mee "dealen"... we kunnen daarvan lezen in 2 Kor. 11: 24-28 waar Paulus het even voor ons op een rijtje heeft gezet..

Paulus roept ons op om te wandelen in overeenkomst met het goede nieuws van het evangelie... als boodschapper, als gezant , als Koningskind van de Allerhoogste Koning. Ons leven zou één groot eerbewijs aan Hem moeten zijn, hoe onze omstandigheden ook maar zijn....
Paulus is daarin een groot voorbeeld geweest van trouw en gehoorzaamheid en het lijden beschouwde hij als een normaal onderdeel van zijn weg met God. Hij was één met Degene die hem was voorgegaan, hij deelde in Zijn lijden, maar ook in Zijn verheerlijking!

We kunnen nog veel leren van deze bijzondere apostel waarvan zijn stem nog steeds klinkt door de brieven die hij aan de gemeentes heeft geschreven, en een enorme oogst heeft binnengehaald in Zijn Koninkrijk... hij wandelde als ambassadeur van God waardig de roeping die Hij  hem had gegeven...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten