zondag 18 december 2016

uit een stronk.....


Zoals uit een omgehakte boom , ( een stronk) een kleine, nieuwe tak kan groeien, zo zal uit de familie van David een nieuwe Koning komen. De Geest van God zal in Hem zijn. Die Koning zal verstandig  zijn en wijs. Hij zal sterk zijn en machtig. Hij weet wat God van Hem wil en heeft eerbied voor de Heer. Hij luistert goed naar iedereen voordat Hij een oordeel klaar heeft. Arme mensen behandelt Hij goed. Die Koning is altijd rechtvaardig, eerlijk en trouw...

In Jes. 11 wordt de komst van de Messias al aangekondigd... een nieuwe Koning... één die rechtvaardig is en trouw en die weet wat God van Hem vraagt. Hoeveel koningen waren er wel niet in Israël die er een potje van hadden gemaakt. Veel koningen waren gevallen in afgoderij en hadden een slechte regering.... maar deze Koning zou vrede brengen waar men zo naar verlangde.
Jesaja laat zien dat er een takje nieuw leven komt uit de omgehakte boom. Dat betekende dat er weinig goeds meer was overgebleven. Maar God bracht nieuwe hoop, nieuw toekomstperspectief door de komst van een Koning te beloven die in staat was alles wat kapot was nieuw te maken.... Hij stuurde vanuit de hemel Zijn meest kostbare schat.................."love came down.... "

Jezus kwam om hoop en vrede te brengen , in de eerste plaats in ons hart, maar ook in relaties , in families , in dorpen, steden, landen, in de hele wereld....  om een regering vanuit de hemel op aarde neer  te zetten die geen einde kent.. een Koning die voor eeuwig zal regeren...
Hoe groot is de plaats die Hij mag hebben , blijft het bij het kribbetje...( of het kleine takje uit de stronk...)  of zien we Hem als het Lam op de Troon , als Koning verheven, de grootste Schat ooit vrijgegeven uit de hemel...  voor nu en voor altijd!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten