donderdag 15 december 2016

Go, tell in on the mountain!


"En jij , Johannes, bent straks een profeet van de allerhoogste God. Want jij zult de weg klaarmaken zodat de Heer kan komen. Jij zult de mensen vertellen dat ze gered kunnen worden . Want God wil hun fouten vergeven.
Omdat God zo veel van ons houdt zal Hij het hemelse Licht naar ons toesturen. Dat Licht zal schijnen op iedereen die leeft in het donker, in de schaduw van de dood. Dat Licht zal ons de weg wijzen naar vrede.." Luc. 1 : 76-79

Johannes werd een paar maanden eerder geboren dan Jezus, het Licht wat in deze profetie beloofd werd.. hij werd bekrachtigd als profeet en moest de weg voorbereiden voor Zijn komst. Jezus was dus een lange tijd "verborgen" totdat Hij tevoorschijn kwam en zich liet dopen en Zijn machtige werk begon op aarde..

Johannes had de taak om het volk voor te bereiden op de komst van Jezus en hij deed dat met  enorm veel toewijding en radicaliteit.. Johannes was een stem die riep in de woestijn. Hij riep de mensen op om zich te bekeren en zich te laten dopen . En hij kreeg veel volgers. Zelfs tollenaars waren onder de indruk en lieten zich dopen, en bekeerden zich van hun zonden.
Hij deed precies waar hij voor geroepen was.... Jezus stapte in op een voorbereidde weg...

Als we dit vertalen naar deze tijd roept God nog steeds een Johannes ( of een Johanna) , die de weg willen bereiden voor Zijn komst. Hij zegt, "als Ik terugkom zal Ik  dan nog het geloof  vinden..?" Wij hebben de bijzondere taak om mensen te wijzen op Jezus.. en hoe ze de weg  kunnen vinden naar Zijn Licht en vrede...

Johannes was de eerste die de Kerstboodschap bracht in een donkere wereld.... het was de mooiste boodschap die een mens kon brengen. En wij mogen hetzelfde doen!

Go , tell it on the mountain, that Jesus Christ is Lord!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten