donderdag 8 december 2016

heilig hen.....


"Heilig hen in Uw waarheid; Uw Woord is de waarheid. Zoals U Mij heeft gezonden in de wereld, zo heeft U ook hen gezonden in de wereld." Joh. 17:17- 18

Voordat je gezonden wordt zal God je eerst heiligen... heiligen betekent "apart zetten". Je zal eerst een "school" moeten doorlopen waarin je onderwezen wordt in de waarheid van God.
Toen de jongens( die later discipelen werden)  met Jezus in kontakt kwamen, werden ze in een 3-jarig traject gezet van dagelijkse karakterzuivering en het leren van de waarheid om later het evangelie te kunnen brengen.

Jezus confronteerde hen met hun gebrek aan geloof en doorzag het als ambitie nummer 1 was. Hun hoogmoed werd gebroken ze werden steeds meer dienaar dan haantje de voorste.... Door het voorbeeld wat Jezus zelf liet zien, leerden ze hoe ze in de waarheid konden staan en hoe ze dat ook konden uitleven.

Toen Jezus uiteindelijk de aarde verliet blies hij op hen ( de Heilige Geest) en  kregen ze de opdracht om zelf discipelen te gaan maken, mensen te genezen en te bevrijden. En ook te dopen en te onderwijzen! Ze waren klaar om dit machtige werk van Jezus voort te zetten! Door de kracht van de Heilige Geest die een tijdje later uitgestort werd op de Pinksterdag..

Voor ons is het niet anders.. we moeten ons onderwerpen aan de school waar we inzitten totdat we gezonden kunnen worden om het werk te doen wat Jezus voor ons klaar heeft liggen. Dat wil niet zeggen dat God ons niet kan gebruiken in onze "schoolperiode"... we hebben veel te leren in door te doen in de praktijk. Dus uitstappen in geloof is altijd goed!
Maar als we klaar zijn zoals de apostelen , worden we gelanceerd in een bovennatuurlijke dimensie en zullen we Hem door ons heen aan het werk zien  op een fantastische manier!! En zal alle eer en glorie naar Hem alleen gaan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten