maandag 11 juli 2016

de Goede Herder...

In Johannes 10 vertelt Jezus over de herder die zijn schapen kent.. als de herder de deur binnenkomt herkennen de schapen hem meteen.. Gewillig volgen ze hem mee naar buiten, en hij leidt hen naar een plek waar ze kunnen grazen.

Het mooie is dat de herder elk schaap bij naam kent. Voor een buitenstaander is een schaap een schaap, maar voor de herder niet, elk schaap is voor hem uniek en bijzonder.
De schapen kennen zijn stem , daarom lopen ze zomaar niet met een vreemd iemand mee. Ze voelen zich alleen veilig en vertrouwd bij hem..

als er obstakels zijn , leid hij ze eromheen...
als ze afgeleid worden en van de kudde raken, roept hij ze weer terug....
en hij heeft ook hulp van de herdershond die de kudde bij elkaar houdt... ( dit kun je zien als het werk van de Heilige Geest)

Dieven , rovers worden  op afstand gehouden en mogen de kudde niet naderen.
Alles wordt scherp in de gaten gehouden en de herder zorgt ervoor dat er niet eentje kwijt raakt.. en als dat gebeurt zoekt hij net zolang tot hij het verloren schaap weer heeft gevonden...

Een geweldig verhaal waaruit zoveel liefde spreekt van de Herder die alles voor Zijn schapen over heeft... we hoeven Hem alleen maar te volgen..... en dan zijn we helemaal veilig! Hij is bereid geweest Zijn leven te geven voor Zijn schapen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten