dinsdag 5 juli 2016

the dance of the cranes...

Kraanvogels zijn hele bijzondere vogels... ze trekken vanuit Siberie, Canada en Scandinavie naar warmere gebieden, zoals India, China , V.S en het Middelandse Zee gebied.
Op hun tocht trotseren ze de enorme kou , ijle lucht en de hoogte.. Het is zeer uitputtend en veel vogels halen de overtocht niet. Hele groepen moeten zelfs terugkeren omdat de kou , de wind en de ijle lucht zo sterk zijn dat ze de hoge toppen niet kunnen passeren.. Om elkaar scherp te houden maken ze tijdens de tocht indringende geluiden , ( als een soort trompet) zodat ze het kontakt met elkaar houden en zo sterker zijn als groep.
Wanneer ze de enorme hoogtes zijn gepasseerd (met name de Himalaya) komt hun beloning... ze komen dan in een warm gebied waar ze kunnen paren en broeden..

Hier zien we ook een les voor onszelf... Deze vogels zijn getraind in volharding en gaan tot het uiterste.. maar hun beloning ligt voor hen... Zo moeten we zelf vaak ook volharden tot het uiterste en Hem blijven vertrouwen dat Hij ons over die bergtoppen heen, door de kou , de wind en de hoogte brengt naar een plaats waar we kunnen rusten en waar we opnieuw kunnen beginnen.... op een plaats van vreugde, vrede , een plaats waar we weer kunnen dansen....
De dans die deze vogels uiten zijn zo spectaculair en veelzeggend , wellicht een uiting van blijdschap van een grote overwinning.... ( de kraanvogels dansen overigens heel vaak in groepen)
Zo mooi dat we zelfs beloftes van God terug kunnen vinden in de natuur..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten