zondag 24 juli 2016

unieke gaven....

Timotheus was een jonge knul die Paulus onder zijn hoede had genomen... hij zag de leiderskwaliteiten in hem en wilde hem op weg helpen om een goede leider te worden.
Paulus sprak vol lof over hem ( beschouwde hem als zijn zoon) en gaf hem allerlei tips en aanwijzingen om te groeien in zijn geloof.

Timotheus was jong maar Paulus wilde dat hij serieus genomen werd. Dat mensen zijn kwaliteiten zouden gaan erkennen en van hem zouden leren.

Een prachtig voorbeeld hoe we in het Koninkrijk van God met elkaars gaven en talenten om mogen gaan.

We weten allemaal dat een ieder iets unieks heeft gekregen van God. Soms moet je nog bepaalde gaven ontdekken in jezelf, maar het al ligt vast in je, zo ben je geboren.
Wat dan heel belangrijk is , is dat anderen die gaven in je zien en je ook de ruimte geven om daar verder in te ontwikkelen. Dat is bouwen aan het Koninkrijk.. Je bouwt door erkenning met nog meer kwaliteit voor de eer van de Koning. Want daar gaat het tenslotte om. Je gaven en talenten zijn uniek en gegeven om het Koninkrijk te bouwen en een ander daarmee tot dienst en hulp te zijn. Ik ben dankbaar voor de gaven die God mij heeft gegeven op het creatieve vlak.. en het is het mooist als ik zie dat Hij het gebruikt. Soms koop ik ook werk van iemand anders zoals het prachtige ijsvogeltje hierboven, omdat ik het belangrijk vind om de ander ook te erkennen in zijn of haar werk. Zo kunnen we elkaar stimuleren en bemoedigen! Niemand is meer of minder....

Jaloezie is de grote vernietiger van al het moois wat God in een ieder persoon heeft gelegd... het is kwaadaardig, negatief, kritisch en breekt alleen maar af.... het verheft jezelf boven die ander en het minacht.... het doodt de kwaliteit van Gods koninkrijk...

Laten we daarom elkaar erkennen in de mooie dingen die Hij ons heeft gegeven..... en blijf je ontwikkelen in je mooie gaven en talenten... zo wordt Hij nog meer zichtbaar!!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten