donderdag 5 januari 2017

dappere held

Op de 1e dag van januari kun je meedoen met de nieuwjaarsduik . Heel wat mensen duiken dan het ijskoude zeewater in om het jaar goed te beginnen......  helden zijn dat, vinden wij! maar laten we eens kijken naar een échte held

Gideon. Een jonge knul uit een onbelangrijke familie, gewoon een boerenjongen die op het land visite kreeg van een engel. De engel noemde Gideon een dappere held en zei dat God hem zou helpen om Israel te redden. Gideon wist niet wat hij hoorde en vroeg God om een teken of het wel echt een engel van de Heer was en hij kreeg die. Toen wist hij dat hij de engel kon vertrouwen en deed wat van hem was gevraagd.
Hij kreeg een bijzondere en moeilijke opdracht. Hij moest een prachtige stier ( waarschijnlijk de beste) van zijn vader nemen en die offeren voor God. Ook moest hij het altaar wat zijn vader voor Baäl had gebouwd kapot maken en de heilige paal voor de godin Asjera omhakken en een nieuw altaar bouwen voor de Heer . De stier moest hij op het altaar verbranden als een offer voor zijn God.
Midden in de nacht ging hij op pad en deed precies wat de engel hem had gezegd. Hij riskeerde daarmee zijn leven en wist dat hij de gunst van zijn vader en familie zou verliezen... Maar hij koos ervoor te gehoorzamen en de afgoden te vernietigen.

De volgende dag kwam zijn familie erachter dat de stier weg was en het altaar en de heilige paal verwoest waren. Ze waren erg boos en wilden Gideon doden.
Maar zijn vader zei, als Gideon dood moet kan Baäl dat zelf ook regelen. Zo bleef Gideon in leven... en werd hij door deze heldendaad voorbereid om nog veel grotere dingen voor God te doen om Israël te redden.
Zijn gehoorzaamheid en moed brachten hem in een bovennatuurlijke dimensie van geloof , kracht, vastberadenheid , en Goddelijke overwinning over een leger wat voor een mens onmogelijk was te verslaan. Maar hij wist dat God met hem was en dat Hij hulp kreeg van de Allerhoogste!
Deze jongen was een dappere held voor God!! En redde door zijn gehoorzaamheid Israël van de vijanden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten