vrijdag 20 januari 2017

een nieuw hart, een nieuwe geest...

"Ik zal jullie een nieuw hart en nieuwe geest geven, Ik zal je versteende hart uit je lichaam halen  en je er een levend hart voor in de plaats geven. " Ez. 36: 26

Als de Heilige Geest op je leven rust, kan het niet anders dat er een verandering komt ... Hij is de Trooster, de Helper, de Gever, de Wegwijzer, de Adem van God.. en Hij openbaart ons onze zwakke en harde plekken. Sommige plekken in ons hart zijn van steen of van ijs, zodat ze menselijkerwijs niet veranderd kunnen worden. Maar bij God zijn alle dingen mogelijk en Hij is in staat om onze versteende, harde  en koude stukken in ons hart te verwarmen en het zelfs weg te halen en er een nieuw hart voor in de plaats te geven! Hij kent onze pijn en onze teleurstelling. Hij wil ons zo graag helpen... Als we het bij Hem brengen , ruilt Hij onze pijn om in iets totaal nieuws! Hij gaat ons dan overgieten met Zijn vreugdeolie en we zullen blij worden , open en transparant..
Wat geeft dit veel toekomstperspectief.... we hoeven niet te blijven leven met de dingen uit het verleden die ons leven hard hebben gemaakt, maar we mogen ons laten verwarmen en vernieuwen door de kracht van de Heilige Geest! Hij is zo dichtbij, vraag Hem om die vaak verborgen stukken aan te raken, zodat je geheeld wordt naar geest, ziel en lichaam!

( de foto heb ik gisteren gemaakt, er lagen stenen in een emmer en daar lag een flinke laag ijs over... )

2 opmerkingen: