woensdag 4 januari 2017

een tastbaar kado


Een paar jaar geleden heb ik deze foto genomen op een oude boerderij van een fiets waar de boodschappentas nog aan hing. Het was een koude morgen en alles zat onder de rijp. De oude boer vond het goed dat ik wat foto's maakte.  Het leek wel of degene die voor het laatst op deze fiets had gereden een boodschap achter wilde laten... "vergeet mij niet.... hier heb je een tas vol herinneringen die van waarde zijn... " de fiets staat er nu nog... jaar na jaar.... een afscheidsgroet van een leven wat ooit is geweest..

Moest denken aan de bijbel die voor veel mensen een leef en doeboek is, waarin God zich openbaart. Maar voor veel anderen is het een boek uit het verleden en heeft het zijn waarde verloren. Het is niet meer dan herinnering wat ooit is geweest en het komt onder het stof te liggen of op de plank tussen alle boeken die voor vandaag wel relevant zijn.
Men beseft niet dat de Bijbel een tastbaar kado is voor elke dag om kracht uit te putten en uit te leven. Het is ook nog eens een krachtig wapen tegen de vijand.  " Het Woord van God is levend en scherper dan een tweesnijdend zwaard. De woorden van God dringen diep door in ons hart, want Hij weet wat ons bezighoudt. Hij is in staat de opvattingen en gedachten van ons hart te ontleden.. " ( Hebr. 4:12)

Het woord van God leeft en zal ons voeden en het brengt nieuw leven voort. Het is krachtig omdat de waarheid is en de leugens aan het licht brengt die de vijand voortdurend op ons afstuurt. De duisternis gaat op de vlucht!
Het woord van God raakt ons diepste wezen, meer dan een goed boek, of een film ooit kan doen. Het brengt de dingen aan het licht waar we diep van binnen mee worstelen... op die plaats wil God een ommekeer brengen..
Door het lezen van het woord wordt ons hart blootgelegd en rekent God af met misvattingen en brengt het diepe veranderingen in ons teweeg die ook anderen weer raken... het maakt ons rein , heilig en geeft vrede en blijdschap!

Het is meer aktueel dan welk boek dan ook! Hij heeft het voor ons nagelaten als een tastbaar geschenk waar we dagelijks uit kunnen "eten"....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten