dinsdag 17 januari 2017

een jaloers God..


Soms zijn we even van het padje en hebben we het zicht op de Herder verloren.  We lopen doelloos rond en hebben geen idee waar we heen gaan... stuurloos en in de mist.... we voelen ons dan verlaten en lopen onbeschermd rond. Vaak  zoeken we ook liever het gras wat groener lijkt dan het gras waar we nu op grazen...
Gods verlangen is dat we dichtbij Hem blijven, Hem "in het oog houden" zodat we het zicht bewaren en de juiste koers wandelen. Maar veel dingen om ons heen trekken onze aandacht en onbewust dwalen we verder van Hem af... we zoeken onze vriendschap niet langer meer bij Hem, maar sluiten ongemerkt vriendschap  met de wereld en daardoor komen we in het vizier van  de wolven die op loer liggen... zij zijn er op uit om de schapen van de kudde weg te halen zodat we niet langer meer interesse in de Herder hebben en onze eigen gang gaan. We worden dan een makkelijke prooi.
Allerlei dingen die  de wereld biedt lijken aantrekkelijk en mooi , maar ten diepste trekken die  ons weg van onze weg met God en brengen ons schade aan onze relatie met Hem.
Hij is een jaloers God.. als onze aandacht meer uitgaat naar de dingen van de wereld , roept Hij ons terug ... want Hij wil die onverdeelde aandacht en overgave van ons elke dag weer... zodat we veilig blijven en weten welke kant we op moeten gaan, samen met Hem en in eenheid met elkaar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten