dinsdag 18 oktober 2016

blessed are those.... who bring the good news


Gisteren zijn we teruggekomen van een reis naar Hongarije. We bezochten een gezin die ervoor hebben gekozen om te verhuizen naar dit land om een werk te gaan doen onder de daklozen en de armen.. we mochten een tipje van de sluier meemaken en gingen mee om eten uit te delen aan  een paar daklozen die in een bos wonen. Ook het daklozencentrum waar mensen kunnen komen eten en douchen hebben we een bezoek gebracht.

Erg confronterend om te zien hoe mensen daar leven in het vuil en met het minste van het minste moeten bestaan. Nu het kouder wordt, is er grote behoefte aan dekens en warme kleren. 
Om dit werk te kunnen doen moet je bereid zijn om 'af te dalen'... gevuld zijn met bewogenheid voor deze mensen om ze een glimpje te brengen van Zijn liefde door eten te geven, een warme deken en een luisterend oor. Ze zijn gewend om als stinkend vuil behandeld te worden en zelfs wanneer ze worden aangereden, ( zoals die man links onder) laat men hen zo op straat achter.... dit zijn schrijnende situaties en het is soms goed om dat met je eigen ogen te zien.

In Spreuken 14: 21 staat  "als je voor de armen zorgt, eer je Hem"
Voor God is dit werk zeer kostbaar, want het opstaan voor de allerarmsten wekt het oog en het hart van de Vader op.... Hij is nabij en geeft de kracht, liefde en bescherming om dit te doen!

De beloning van dankbaarheid in de ogen van deze mensen is groot en maakt je rijk van binnen....

Veel respect voor deze werkers die met hun voeten in het vuil staan en een spoor van liefde van Jezus trekken door de levens van vele armen.. zodat zaadjes geplant worden in de harten en ze tot Jezus zullen gaan komen!


Dankbaar dat we een stukje mochten zien van dit mooie werk!

Stichting "Embrace" (  Michel en Janet van Boxtel werkzaam in Hongarije)




2 opmerkingen:

  1. Mooi om even mee te kunnen 'kijken', prachtige foto's Els! En zeker Indrukwekkend om de armoede en ellende zo dichtbij mee te maken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel, Rienk! leuk dat je even hebt gekeken! Was inderdaad heel indrukwekkend..

    BeantwoordenVerwijderen