woensdag 26 oktober 2016

een eeuwige Verblijfplaats..



Er zijn drie nivo's van het zijn in Zijn Tegenwoordigheid.... als we naar de tabernakel kijken zien we die drie nivo's duidelijk. En gelden de geestelijke aspecten daarvan nog steeds.
Het eerste is de voorhof, waarin het brandofferaltaar stonden het wasvat. Dat is de plaats waar we ja hebben gezegd tegen God , Jezus hebben aanvaard als Verlosser en ons hebben gewassen van onze zonden.

Het tweede is het heilige, daar stonden de kandelaar, de tafel met de toonbroden en het altaar met wierook. Op deze plaats werden de priesters gezalfd voor de dienst in de tempel.
De kandelaar spreekt van de zalving en de kracht die nodig is om te getuigen.
De tafel met de toonbroden symboliseert de openbaring uit het Woord van God.
En het altaar met wierook spreekt van de zalving voor gebed.
Dit zijn de mensen die gedoopt zijn in de Heilige Geest en zich laten gebruiken in Zijn dienst.

Het derde is het Heilige der Heiligen. Dit was de plaats waar de glorie van God permanent woonde. Daarin stond de Ark van het Verbond met daarom de twee cherubs met hun vleugels naar elkaar toe ( als teken van totale bescherming en beschutting ) de plaats was kubusvormig, aan alle kanten gelijk. Het Heilige der heiligen was afgescheiden door een voorhangsel ( een gordijn) en de hogepriester mocht daar 1 keer per jaar een zoenoffer brengen voor het volk . Het was het Allerheiligste..

Door het volmaakte offer van de Here Jezus aan het kruis is dit voorhangsel gescheurd en weggenomen. In Hebreëen staat dat we nu vrij toegang hebben tot deze plaats en persoonlijk tot God kan naderen door het bloed van het Lam.

Onze eigen wil kan in de weg staan om op die plaats te komen. Dit kan de sluier zijn die de weg afsluit naar het Heilige der heiligen... de plaats waar de glorie van God tastbaar is en waardoor we alles  in Zijn perspectief gaan zien en onderscheiden.
Satan vreest voor dit soort mensen die hun eigen wil hebben afgelegd en in volkomen overgave leven in relatie met hun God en Verlosser. Dat geeft hen een bovennatuurlijke openbaring, autoriteit en gezag , en zij leven een leven wat verbonden is met de wil van God, altijd bereid om Hem te volgen waar Hij ook zendt... die Glorie en die glans is zichtbaar op hun levens....en  je ziet dat ze een spoor trekken van Zijn heerlijkheid...
deze plaats is voor hen  hun Verblijfplaats, hun Woonplaats... de plaats van dagelijkse ontmoeting met God.. waar Hij spreekt en jij luistert.... waar jij spreekt en Hij luistert... alles vanuit een intieme omgang..




2 opmerkingen: