maandag 3 oktober 2016

het rode touw...


Het verhaal van Rachab de hoer laat zien wat één daad van rechtvaardigheid kan uitwerken...

Rachab woonde in Jericho op de stadsmuur en ze ontving 2 spionnen die van Jozua het land moesten verkennen en vooral in de stad  Jericho. De koning van Jericho stuurde soldaten naar het huis van Rachab om de spionnen gevangen te nemen, maar Rachab had ze goed verstopt . Ze gebruikte een smoes om de soldaten uit de stad weg te sturen en zei dat ze de stad in het donker hadden verlaten..
De spionnen lagen ondertussen op het dak van haar huis onder een laag koren.
Ze liet weten dat het volk erg bang was voor de Israëlieten, omdat, zei ze.." de Here jullie God de macht heeft over hemel en aarde, en Hij heeft grote wonderen gedaan"..  ze wist dat haar volk nooit van hen zou kunnen winnen. Ze vroeg hen om haar en haar familie te sparen en vroeg om een teken , een bewijs, zodat ze zeker was dat ze gespaard bleef...
Dat beloofden de spionnen haar en toen liet Rachab hen via een touw langs de muur naar beneden zakken. Ze stuurde hen naar de bergen. De spionnen gaven haar een rood touw en beloofden dat ze zich aan hun belofte zouden houden. Ze moest dit rode touw aan haar raam binden als een teken zodat de Israëlieten zouden zien dat dat huis onaantastbaar moest blijven.
Toen het zover was dat de Israëlieten het land aanviel werd alles verwoest en alle mensen en dieren gedood behalve Rachab en haar familie... zij werden op tijd uit het huis gehaald. Ze mochten gaan wonen bij de Israëlieten..
Door deze ene dappere daad van rechtvaardigheid werd Rachab met haar familie gered.. Ze was misschien wel de enige in de stad die geloofde in de almacht van de God van Israël en sprak het ook uit... haar geloof en haar rechtvaardige daad werd haar behoud!

Als er maar een sprankje geloof in je is... kan God je behouden en je redden en je het rode touw aanreiken (van Zijn liefde ,  het bloed van Jezus dat ons verlost van elke zonde)  als een eeuwig teken dat je gered bent en vrij!

We mogen bidden voor al die mensen waarin dat sprankje geloof zit in de God van Israël, en die Hem zo hard nodig hebben... dat God het "rode touw van Zijn liefde" aan hen zal geven zodat ze verlost  worden van de troosteloze toestand waarin ze verkeren en bij God thuis mogen komen... dan wordt Hij hun verblijfplaats...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten