dinsdag 25 oktober 2016

de Bron van Leven..


"Behoed je hart boven alles wat te bewaren is, want daarin is de oorsprong van het leven"
Spreuken 4:23

Ons hart  ( onze gedachten en motieven) zijn belangrijk om te beschermen.. als we kinderen van God zijn dan heeft  de wedergeboorte plaatsgevonden in ons hart. Ons hart ( ons leven)  is overgegaan in een andere Koninkrijk, niet langer  meer mijn ik.. niet meer van  de wereld, maar eigendom van de Hemelse Vader.. ons hart is Zijn eigendom geworden.
Dat geeft ons tegelijkertijd een grote verantwoording hoe we omgaan met onze gedachten, onze motieven, onze gevoelens... we hebben daar een grote taak in om ons hart wat nu aan God toebehoort, zuiver en rein te houden. Ons hart moet sterk verbonden blijven met de Bron van leven. Als we afdwalen gaan negatieve gedachten en gevoelens ons in een neerwaartse spiraal naar beneden brengen en daar is ook vaak onze strijd. Eén lucifertje is voldoende om een heel bos in brand te steken... het begint vaak heel klein , een negatieve gedachte, een akelig gevoel, maar als het uitgroeit, kan  negativiteit hele grote gevolgen hebben voor  zowel  jou persoonlijk als mensen om je heen....

Een paar handvaten om je hart te behoeden zijn:

Verblijdt je in Hem...
Weest niet bezorgd...
Weet, Hij is nabij...
Laat je vriendelijkheid bekend zijn bij de mensen...
Maak je gedachten en gevoelens bij Hem bekend worden door gebed...
Dan zal Zijn  vrede je hart en ziel beschermen... een vrede die alle verstand te boven gaat!

Zegenen..
Liefhebben...
Positieve dingen uitspreken over de ander...
Eerlijk zijn...

God wil ons hart brengen in overeenstemming met Zijn hart, Zijn gedachten, Zijn karakter.. als we in die stroom komen, zullen we op een bijzondere manier Zijn zegen en leven kunnen uitdelen omdat ons hart verweven is met Hem.. de Bron van het echte Leven!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten