woensdag 19 oktober 2016

een banier op een kale berg..


In Hongarije hebben we ook een tochtje met deze oude Trabant gemaakt.. we gingen een berg op via een paadje vol hobbels en bobbels....eigenlijk onbegaanbaar, maar het uitzicht zou volgens Michel geweldig zijn!  het was een hele rit en de Trabant moest hard werken om boven te komen:) maar het was allemaal de moeite waard, want toen we eindelijk bovenkwamen stond daar op de top van de berg een groot houten kruis en kon je van daaruit uitkijken over de Donau.. een prachtig stuk ongerepte natuur, waar bijna niemand komt.

Vanmorgen moest ik denken aan de tekst uit Jes. 13:2, waar staat "Hef  op een kale berg een banier op, roep met luide stem en wenkt met de hand ....." In dit stuk worden de soldaten verzameld om als groot leger op te gaan trekken tegen het goddeloze Babel. De oorlog werd verklaard en de overwinning was al zeker.. Babel zou verwoest worden en de hand van God zou met de soldaten zijn..

Ik maakte een vergelijking met  het ritje met de Trabant over het hobbelige paadje en het Kruis bovenop de berg. Vaak is onze levenstocht hobbelig en bobbelig en staan we oog in oog met allerlei gevaren. We kunnen niet blindelings vertrouwen op onze eigen inzichten, eigen wegen. Op weg naar het Kruis zijn we vaak al geneigd om de rit op te geven en te gaan voor "safe"...

Oog in oog met het Kruis en door het aanvaarden van Hem als Verlosser is strijd een onderdeel van ons leven geworden... we zijn soldaten geworden.. ( met het goede nieuws dat we aan de winnende kant staan!). Hij is bij machte onze zwakte ( onze levensweg)  om te buigen in kracht en overwinning!

We moeten ons leren focussen op het eindpunt, het Kruis waar alles is volbracht en dat zal ons de kracht geven om te overwinnen . Tegelijkertijd is het ook een startpunt...Het Kruis staat daar... het is een teken, een banier op de kale berg wat spreekt van Overwinning over elke situatie. Jezus heeft daar de volle prijs betaald! Zijn roep klinkt nog altijd op die kale berg en Zijn hand wenkt, kom en doe mee in het leger van God wat opstaat tegen onrecht en goddeloosheid en de weg van waarheid en liefde gaat!  Ga je mee..??


1 opmerking: