maandag 31 oktober 2016

i'm forgiven...


"Als we zeggen dat we nooit iets verkeerds hebben gedaan, bedriegen we onszelf. Gods waarheid is dan niet in ons. Maar als we onze zonden eerlijk aan God vertellen, zal Hij ons vergeven. Hij zal al het kwaad uit ons weghalen, zodat we helemaal rein worden. Want God is trouw en rechtvaardig.
Als we zeggen dat we nooit iets verkeerds hebben gedaan, doen we alsof God een leugenaar is. Gods boodschap is dan niet in ons.
Als één van jullie iets verkeerds doet, weest dan niet bang. Want er is Iemand die voor ons om vergeving vraagt bij God. Dat is Jezus Christus, die zelf zonder zonde is. Dankzij Hem wil God onze zonden vergeven. En niet alleen onze zonden , maar die van de hele wereld. " 1 Joh. 1: 8 10 en 2: 1,2

Als we Hem toebehoren en we hebben vergeving gevraagd zijn we vergeven en gereinigd door Hem omdat Hij onze zonden heeft vergeven. Alles waarvoor we vergeving hebben gevraagd wordt in het diepste van de zee gegooid en we hoeven niet meer te vissen. Het is volkomen weg.
Toch is het zo dat we als mens ( nog ) niet volmaakt zijn. We zitten in processen en op onze weg hebben we veel te leren en maken we vaak nog fouten waarvoor vergeving nodig is. Dus we moeten daarmee steeds opnieuw naar het kruis om die vergeving te ontvangen.

Een ijsvogeltje is heel effectief in het vissen. Hij staat heel stil op zijn uitkijkpost en als er een kleine beweging in het water komt, duikt hij zeer snel in het water en vangt hij zijn prooi. Zo zouden wij met zonden ook om moeten gaan. Als er iets in ons opkomt wat niet goed is, moeten we dat snel onderkennen en ermee afrekenen. God vergeeft en maakt ons daarvan schoon ...
Als we zeggen dat we allang vergeven zijn en we besteden geen aandacht meer aan de kleine zonden, wordt het Kruis eigenlijk een aanfluiting. We leven dan goedkoop en hebben die vergeving niet meer nodig, alleen maar aan het begin van onze bekering.
Daar zit misleiding in. Net zoals de zonden die uit het voorgeslacht invloed hebben. Ze kunnen je wel degelijk beïnvloeden als er nog illegale grond is die niet gereinigd is.

Het Kruis zou een dagelijkse realiteit in ons leven moeten  zijn... elke dag mogen we verlost worden van de dingen die ons kunnen bezwaren, die ons angstig maken, die ons boos en geïrriteerd  maken, die ons verdrietig maken. We hebben Hem nodig elke dag opnieuw...Eén druppel van het bloed van het Lam  is genoeg en maakt ons weer rein en schoon en we mogen weten dat we in Hem volkomen schoon zijn!

Hij kwam om ons te vergeven, Hij droeg de schuld , de schaamte en de zonden van ons, en van de hele wereld! De hoogste prijs ooit gegeven...... zie, Jezus, het Lam van God!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten