dinsdag 11 oktober 2016

uitstrekken naar profetie..

In 1 Korinthe 14 staat dat we naar de gaven van de Heilige Geest mogen uitstrekken, en vooral naar het profeteren. Veel mensen vinden het spannend om een woord van profetie te ontvangen ...omdat een profetie openbarend is.. het woord brengt dingen aan het licht.

Een profetie is een woord wat onder de leiding van de Heilige Geest is geïnspireerd en wordt uitgesproken tot bemoediging, leiding en vermaning. Het woord komt rechtstreeks uit het hart van God en Hij wil je door een kanaal ( iemand die namens Hem spreekt) bemoedigen...Soms is het nodig om iemand terug te roepen van een verkeerde beslissing of iets dergelijks.. dan komt er ook wel eens een woord van vermaning. Een profetie is er altijd voor bedoeld om mensen terug te brengen naar het hart van de Vader en ze in een diepere dimensie van Zijn aanwezigheid te brengen.

Je kunt een profetie ontvangen voor de toekomst , of voor de situatie waar je op dit moment in zit. Ook kunnen het woorden zijn die je dichter brengen bij je identiteit en je bestemming.. Het kan je halen uit de pijn van verwerping en je bevestigen in wie je mag zijn/worden...
Wanneer je in aanraking bent geweest met een persoonlijke profetie kan er een verlangen in je groeien om ook te gaan profeteren. Als je in een intieme relatie met God leeft, ben je in staat om dingen van Hem door te geven. Je ziet dat ook in de levens van Mozes, Daniel, David, Elia, Jozef en nog veel meer mensen die boodschappen van God kregen en op cruciale momenten konden inspreken vanuit het hart van God.
Hij is nog steeds Dezelfde en Hij wil nog steeds Zijn hart aan ons openbaren.

Om te kunnen profeteren is het belangrijk dat we corrigeerbaar zijn. Elk woord moet getoetst worden, en daarbij hebben onderscheid van geest nodig.
Er zijn nog al wat missers gemaakt op dit vlak, en daarom is het zo belangrijk om zeker te zijn dat het God is die de woorden en beelden in je hart legt. Een rein en heilig hart is een vereiste om een goede landingsplaats te zijn voor de werking van de Heilige Geest. En als dat zo is... is dat zo mooi, want een bemoediging van God brengen , brengt ook vreugde in je eigen hart!


"Ik zie je passie , je verlangen om Mij te dienen met heel je hart... je bent een weg gegaan en je hebt veel levenslessen geleerd die jouw karakter gepolijst hebben tot wat het nu is...door je tranen is er een weerspiegeling in je gevormd van Mijn heerlijkheid, Mijn passie...  Je hart is ontvankelijk en je bent trouw geweest door de jaren van pijn, van ploeteren en zwoegen. Ik heb je altijd gezien en Ik was altijd bij je... ook al heb je dat niet altijd gevoeld. Een nieuw seizoen is aangebroken waarin je de passie van je hart mag uitdelen en waarin Ik door jou zichtbaar zal zijn. Mensen zullen worden aangetrokken tot de zuiverheid die ik in je heb gevormd... Kijk niet meer achterom, laat het verleden, de teleurstellingen en de pijn achter... want het pad wat je voor ligt , wordt verlicht door Mijn Aanwezigheid en je zult weten hoe je mag wandelen,   met de Koning aan je zijde... "


Geen opmerkingen:

Een reactie posten