donderdag 27 oktober 2016

de Rivier...



De profeet Ezechiël kreeg een ongelofelijk visioen op een hoge berg waar hij een ontmoeting had met een Man die eruit zag alsof hij van brons was. Deze man was niemand minder dan  Jezus zelf, en Hij  leidde Ezechiël in een indrukwekkend visioen over de toekomst van Gods volk. Eerst liet Hij de tempel zien en in hoofdstuk 47 laat Hij hem zien dat er water onder de deur van de tempel tevoorschijn kwam en stroomde langs de zuidkant van het altaar en zo verder naar de oostelijke richting.
De Man volgde de stroom richting het oosten met een meetlint.
Het stroompje water begon met de enkels in het water , toen tot de knieën, toen de heupen en zo steeg de het water van de rivier voortdurend totdat het zo diep werd dat er geen grond onder de voeten van Ezechiël meer was en hij kon zwemmen in de rivier. ( een beeld van het ondergedompeld zijn in de Heilige Geest en van daaruit te leven, de  voeten raken de aarde niet meer.. )

Toen vroeg de Man : "Zie je dat mensenkind?" en Hij liet hem uit het water komen en toen zag hij aan weerszijden van de rivier veel bomen staan.
De Man liet zien dat de rivier nog verder stroomde, door het dal van de Jordaan naar de Dode Zee.

En daar gebeurt iets wonderlijks... zodra het water van de rivier daar de zee instroomt, wordt het water van de zee zoet... Overal waar het water van de rivier komt , brengt het nieuw leven. Het water zal daar vol van dieren zijn en vol met vis. Overal langs de Dode Zee zullen de vissers aan het werk zijn om de vissen binnen te halen. Alleen de moerassen en de kleine meertjes zullen zout blijven.  Er zullen heel veel soorten vis zijn en aan allebei de kanten van de rivier zullen bomen groeien. De bladeren zullen niet verdorren, en de vruchten van de boom zullen niet opraken. Elke maand krijgen de bomen nieuwe vruchten. Dat komt omdat het water van de rivier uit de tempel stroomt. De vruchten worden gebruikt als voedsel en de bladeren als medicijn.

Dit geweldige beeld geeft een enorme belofte van God weer voor het volk van God in de eindtijd.
In die dagen zal Hij vanuit de Tempel het water laten stromen in een steeds groter wordende Rivier van leven ( het werk van de Geest) waar het erop aan komt dat we steeds dieper met God in die rivier worden meegenomen  en zal de Dode Zee ( mensen die nog niet geloven)  overspoeld worden met het Levende water  van Hem en ontdekken mensen dat Hij de Bron van leven is .

Aan ons de taak om aan de kant van de Dode Zee te staan als vissers om de oogst binnen te halen... en het voedsel ( het woord van God)  te  gaan uitdelen en genezing brengen aan hen die gebroken en verwond zijn.. !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten