dinsdag 28 juni 2016

Engelen...

Veel mensen geloven in engelen...engelen die ons helpen , engelen die ons beschermen... ze worden vaak heel liefelijk afgebeeld , het zijn vaak  net kleine kindertjes in het wit met vleugels...
Als we de bijbel lezen krijgen we toch een heel ander beeld van engelen..
Er staat dat zij dienende geesten zijn die worden gestuurd naar de mensen die geloven tot redding en bescherming.
In 2 Koningen 6 staat het opmerkelijke verhaal van Elisa en zijn knecht. Elisa hield het werk van de koning van Aram tegen die oorlog voerde tegen Israel... Hij kwam er achter dat Elisa hem tegenwerkte en wilde hem gevangen nemen. Hij stuurde een groot leger soldaten met paarden en wagens op hem af..
De hele stad was omsingeld en niemand kon er meer in of uit...
De knecht van Elisa zag dat en werd erg bang.. hij zei : "Meester , wat moeten we nu doen? "
Maar Elisa antwoordde : "Weest maar niet bang, wij zijn sterker dan zij..."en hij bad  'laat mijn knecht zien hoe groot ons leger is!"
Toen zorgde de Heer ervoor dat de knecht kon zien wat Elisa bedoelde... overal op de heuvels zag hij paarden en wagens van vuur, om Elisa heen..
Elisa vreesde God...hij had groot ontzag voor Hem.  Hij beantwoordde aan de eis om een dergelijke bescherming te ontvangen en hij was niet bang... hij had moed en geloof dat hij veilig was en vertrouwde erop dat God hem uit die situatie zou bevrijden... wat een geloof had hij in de bovennatuurlijke kracht van God!

Zo mogen wij ook vertrouwen dat er een leger van engelen is die klaarstaat als we die bescherming en redding nodig hebben... in welke strijd we ons ook bevinden...


2 opmerkingen:

  1. Prachtig en zo bemoedigend. Goede uitleg wat engelen echt doen. Ik weet dat mijn kinderen beschermt zijn dankjewel !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig en zo bemoedigend. Goede uitleg wat engelen echt doen. Ik weet dat mijn kinderen beschermt zijn dankjewel !

    BeantwoordenVerwijderen