donderdag 30 juni 2016

Een bewogen Man....

Pijn en lijden zijn in ons leven vaak realiteit .... het brengt ons dichtbij God of verwijdert ons juist van Hem omdat we het niet kunnen aanvaarden of begrijpen...
Toen Jezus aan het kruis hing had Hij onvoorstelbare pijn en vergoot Zijn bloed voor ons, voor jou en mij persoonlijk... een immens groot offer wat Hij bracht om verzoening te bewerken tussen de Vader en ons.... He truly was the Treasure send by heaven...

Hij weet wat lijden is, Hij is in elk opzicht ook beproefd geweest , maar dan zonder te zondigen... Hij is het die met ons mee kan voelen, mee kan huilen, Hij houdt onze hand vast als we Hem toestaan in het lijden... Hij begrijpt ons volkomen... Hij zit op de rand van ons bed...en zal ons niet verlaten..
Hij is een bewogen Man , want Hij kent het... Hij weet precies wat lijden is.. Hij is de Hogepriester die voor ons bidt..

Zou het niet daarom zijn dat we door lijden heen moeten , niet om ons te kwellen, maar om ons bewogen te maken , zacht van hart , om te begrijpen wat het is om te lijden en naast die ander te kunnen staan... De wereld lijdt.. en is ziek... er zijn zoveel tranen..
We mogen net als Jezus die bewogen man of vrouw zijn...
En tegelijkertijd ook bidden dat het herstel en de genezing mag komen van de Troon van genade.... ook al is die ander nog zo ver van God afgedwaald.....Hij kwam naar ons en heeft ons ook gered, ook al hadden we het niet verdiend.
Weest daarom bemoedigd, hou vol en ik bid ook dat de genezende kracht van Hem deze dag zichtbaar mag worden... !


2 opmerkingen: