woensdag 29 juni 2016

Uw Woord is een lamp..

Omdat het in de wereld steeds donkerder en het zicht steeds slechter wordt is het goed om te weten dat we een Bron hebben waaruit we dagelijks licht uit kunnen putten.
Het boek de Bijbel kan nog wel eens ons enige houvast worden in tijden van duisternis maar dan is het wel heel belangrijk we het wel lezen en oprecht gehoorzamen.

Als we niet getraind zijn in het Woord van God, kan de duisternis vat op ons krijgen. De Bijbel staat vol tips voor ons leven van elke dag. Als we hierin wandelen , blijven onze voeten recht spoor houden. De verraderlijke plekken zien we zitten en kunnen we omzeilen zonder te struikelen of gewond te raken.
Het zicht is echter wel beperkt...we zien niet meer dan die ene voetstap die we zetten, we moeten gaan in vertrouwen dat God ons leidt in elke volgende stap.. dat is wel heel moeilijk voor ons.. we willen graag weten wat de toekomst brengt. Het gevaar is vooruit te rennen en toch daardoor in het donker  terecht te  komen met alle gevolgen van dien..

Onze voetstap mag samen gaan  met de voetstap van de Meester... Hij wandelt naast ons als een Vriend , Hij geeft ons licht op dit moment, in de situaties waarin we vragen hebben.. we mogen in vertrouwen in Zijn tred gaan...
Daarom , als je bijbel onder het stof ligt, haal hem tevoorschijn, je hebt hem broodnodig!

Neem eens even rustig de tijd om hierover na te denken... het gaat om je Leven....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten