dinsdag 14 juni 2016

transparant..


 
Vorig jaar rond deze tijd waren we met vakantie in Frankrijk... deze bijzondere vlinder ( die ik nooit eerder had gezien) kwam in de tuin en ik kon hem prachtig op de foto zetten... wat me opviel was dat zijn vleugels transparant waren, een soort glas in lood effect met die mooie lijnen. Hij leek hierdoor ook kwetsbaar, maar toch sterk... een mooie combinatie ..

Een vlinder  is een  beeld van identiteit. Heel veel mensen zijn nog niet in hun identiteit gekomen, ze weten nog niet echt wie ze zijn.. Vaak zijn het mensen die in het verleden verwond zijn geraakt en diepe littekens meedragen....pijn, achterdocht, wantrouwen , jaloezie, boosheid en angst komen naar de oppervlakte en er worden muren gevormd waarachter ze zich verbergen..  toch zijn ze op zoek naar hun identiteit, dat zijn we eigenlijk allemaal.. Gods genezing kent geen grenzen, als je Hem toestaat je diepe wonden te genezen zal Hij gaan tot in het diepst van je wezen om je te genezen en je heel te maken... Hij kent je verdriet en je pijn... Hij zal er voor je zijn...
Als die wonden door God worden genezen, kan ons  ware karakter tevoorschijn komen en worden we mooie mensen...

Een persoon met karakter durft  zijn kwetsbare kant te laten zien, is transparant voor de ander en voor God ... niet meer ommuurd , maar open en eerlijk , ook om fouten toe te geven... de schoonheid en uitstraling zal gezien worden , want we  zijn dan in identiteit gekomen die God heeft bedoeld...zoals bij deze vlinder, je kan bijna door vleugels heen kijken...:)

( vanmorgen was mijn computer vastgelopen, dus nu even later helaas...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten