zondag 19 juni 2016

Vaderdag....

God zei tegen Abram: "Kijk eens om je heen, naar het noorden , het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het land wat je ziet zal Ik aan  jou en je nakomelingen geven. Ze zullen ontelbaar zijn, net zoals het zand op de aarde ontelbaar is.
Abram kreeg een uitzonderlijke belofte van God voordat hij nog maar 1 kind had gekregen... Hij zou de vader worden van vele volken , in de eerste plaats van Israel, maar ook vader van de gelovigen uit de heidenen... Dit zou een ontelbaar volk zijn wat onder de zegen ( de erfenis ) van Abraham zou komen..

Vandaag is het Vaderdag.... een dag waarop vaders in het zonnetje worden gezet. We zijn dankbaar voor wat onze vaders ons hebben meegegeven... Toch hebben we niet altijd een goed beeld van onze natuurlijke vaders meegekregen, en  het kan ook zijn dat onze vader al is overleden...

Eén ding staat vast, we hebben door de belofte van Abraham door het geloof  een relatie mogen krijgen met onze Vader in de hemel door het offer van de Here Jezus Christus... daarin ligt een enorme zegen , een eeuwige erfenis waardoor we Zijn kinderen zijn en voor altijd bij Hem mogen horen... Zijn Vaderhart klopt altijd voor ons , Zijn verlangen gaat naar ons uit! Hij is onze Eeuwige Vader vol liefde en bewogenheid.....Zijn liefde voor Zijn kinderen gaat boven alles uit....!
"De Here  ( onze Vader) zegene je  en behoedde je , Hij doet zijn aangezicht over je schijnen en is je genadig, de Here verheft zijn aangezicht over je en geeft jou Zijn vrede..."



Geen opmerkingen:

Een reactie posten