woensdag 21 september 2016

afscheid...


We nemen vandaag afscheid van de zomer, want de herfst ( het gouden seizoen)  is vandaag officieel begonnen:) Dat is altijd weer genieten met de camera, al die kleuren en het mooie licht, geweldig!!

Ook in je leven kan het zijn dat je overgaat in een nieuw seizoen.. en dat brengt altijd weer nieuwe verassingen met zich mee... soms moeten we afscheid nemen, maar mogen we ook weer het nieuwe omarmen...

Gisteren heb ik gesproken op een vrouwengroep aan de hand van mijn schilderijen. Het grootste deel van de vrouwen waren boven de 60 jaar... maar het was prachtig en de harten werden diep geraakt door de schilderijen..
Voor veel van deze vrouwen is het al avond in hun leven en hebben ze al een heel leven achter de rug .. met hoogte en dieptepunten. Je leest het op de gezichten ... Een mevrouw had  haar zoon pas verloren aan kanker en werd diep geraakt door een klein schilderijtje op hout waar de open poort naar de hemel op geschilderd was.
Voor haar zoon was het leven voorbij... 48 jaar ....maar vol vertrouwen op Zijn Heer en Heiland is hij gestorven , een geweldig getuigenis heeft hij achtergelaten..
Wat een verdriet , maar toch ook blijdschap , omdat ze  later elkaar weer terug gaan zien in de hemel..
Soms is het goed om even stil te staan dat het leven niet vanzelfsprekend is... dat de seizoenen van het leven voorbijtrekken en dat er ook een dag komt waar je afscheid moet gaan nemen.. wat is het dan mooi als je zeker weet dat je dan de Here Jezus gaat ontmoeten en door die Poort naar binnen mag gaan. Het is zo'n grote troost voor de achterblijvers...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten