vrijdag 9 september 2016

richt je op Hem!



Laat ons oog alleen gericht zijn op Jezus, de Voleinder van ons geloof. Hij zorgde ervoor dat we gingen geloven, en Hij maakt ons geloof volmaakt. Hij is voor ons aan het kruis gestorven. Hij vond het niet erg dat Hij op die manier werd vernederd.. want Hij dacht aan de beloning die Hij in de hemel zou krijgen... En nu zit Hij naast God, aan de rechterkant van Gods troon... (Hebr. 12:2)

Geloof is ons richten op Hem die ons leven heeft gebracht... als we ons blijven focussen op onze eigen omstandigheden  ( soms ook kleine pietluttigheden)  zal ons leven er niet uitzien als krachtige gelovigen en kunnen we niet echt een voorbeeld zijn.
Maar als we onze ogen richten op Hem kijken we in een heel ander perspectief....
Hij heeft alles volbracht, Hij heeft elke pijn gedragen , in Zijn lichaam, maar ook Zijn ziel... Hij verdroeg de verwerping ,de vernederingen,  de misdaden tegen Hem  en wil ook vandaag ons helpen onze blik op Hem gericht te houden ipv omstandigheden die ons in de war brengen .... niet eenvoudig, zeker als er heftige dingen gebeuren in je leven... maar toch is het goed dit voor ogen te houden.... en alles in het perspectief te zien van die Ene Persoon die Zijn leven heeft gegeven voor ons!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten