woensdag 7 september 2016

Wie zal Ik zenden, wie zal voor Ons gaan..?


We denken vaak dat we een speciale roeping moeten ontvangen om "de wereld" in te gaan . Maar Jezus was er heel duidelijk over: "Gaat dan heen over de hele wereld, maak leerlingen, onderwijst, en doop ze in de Naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest".. we hoeven dus niet te wachten op een briefje uit de hemel waarop staat waar we heen moeten en wanneer we gaan vertrekken. Je hebt helemaal geen roeping nodig, je hebt er al één gehad...  We zijn als zendeling geroepen op het moment dat we "ja" zeiden tegen de Here Jezus.... we hoeven niet persé naar Africa, Brazilië of Rusland... ook om je heen zijn er genoeg mensen die God op het hart heeft... ( er zijn natuurlijk uitzonderingen , mensen die heel specifiek geroepen worden , maar dan weet je het ook in je hart)
De wereld wordt niet gewonnen, omdat wij het gewoonweg niet doen.... Wij zijn de pionnen op de plaatsen waar we nu wonen... naast onze buren, op het werk, in onze winkels en op de straat. Wij zijn  het lichtend licht en het zoutend zout, wat God wil gebruiken om mensen te trekken...
Stop daarom om te dromen wat je roeping is.... je roeping is hier en nu.. je kan vandaag al beginnen met je baan...
Het is niet zo dat je op een kistje midden in het dorp moet gaan staan om het evangelie te vertellen,  het kan ook anders... mensen willen hun verhaal kwijt... neem eens tijd om te luisteren en zaai het goede zaad in hun harten, zodat de grond van hun hart  bewerkt wordt om  Jezus te gaan ontvangen.... !

Wij mogen de bomen in het veld zijn waar mensen naar toe komen zodat ze rust gaan vinden....

Foto's vanmorgen genomen.... was prachtig met de mist!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten