donderdag 15 september 2016

Zalfolie...



Er wordt vaak gesproken over zalving... maar wat is dat eigenlijk precies..?
De zalving is een teken van Gods gunst op iemands leven... zalfolie is geen gave en het zijn ook geen talenten , maar komt tot stand door processen van het leven waardoor de bovennatuurlijke kracht vrijkomt over jou als persoon en ook over  je gaven en talenten...
Als we kijken hoe Mozes de opdracht van God kreeg om zalfolie te maken voor de priesters, zien we dat hij 4 specifieke specerijen moest toevoegen die allemaal een bijzondere betekenis dragen.

1. Mirre
Mirre is een specerij die geurig ruikt, maar bitter is van smaak. Mirre is een combinatie van Liefde en Lijden...
Mensen die onder de zalving van God leven weten wat het is om te lijden .. ze worden vaak verkeerd begrepen, er wordt gelogen over hen en ze worden vaak bespot.
Als ze dit lijden in liefde ondergaan, zal de sterke geur van Mirre vrijkomen..

2. Kaneel
Kaneel is een zoetgeurende specerij. Het is een vurige smaak, en doet denken aan gloeien en branden.. Het herinnert ons aan het heilige vuur en jaloezie voor God.. Je voelt van binnen een heilig vuur als iemand negatief is over Hem en Hem bespot... Deze mensen gloeien van het vuur van Zijn aanwezigheid wat van binnenuit komt.

3. Kalmoes
Kalmoes is suikerriet, het is een hoge plant, die het beste in een modderige natte aarde groeien.
Het verwijst naar het rechtstaan  in het midden van zonde en verdorvenheid.
Voordat de suiker uit het suikerriet wordt gehaald, wordt het geplet... Als er geen gebrokenheid is , kan er geen geur zijn. De mensen die God gebruikt zijn mensen met een gebroken en verbrijzelde geest.. ze staan recht in het Koninkrijk.

4. Kassie
Kassie is een ook soort kaneel..
Het Hebreeuwse woord voor kassie is qadad, wat "zich vernederen" betekent. Het spreekt van vernederen en offeren.. We moeten bereid zijn om ons voor Hem te vernederen en voor Hem te buigen en onszelf volledig aan Hem overgeven.

( ik heb de betekenissen van de specerijen even nagezocht..)


Dan werd op het laatst de olijfolie toegevoegd om alles te mengen.. Het is dus heel belangrijk dat al deze elementen samengevoegd worden door de olie van de Heilige Geest. Zo wordt de heilige zalfolie bereid en het was voor God de zalfolie van geslacht op geslacht... Dus ook vandaag geldt dat nog steeds.
Als de Heilige Geest die kenmerken ( die specerijen ) in ons ontwikkeld, ( dat gebeurt alleen door overgave...)  en vermengt met Zijn olie, worden we bruikbare instrumenten in Zijn hand... dan zal Zijn liefelijke geur door ons heen geroken worden en worden mensen geraakt door de heiligheid van God die in ons brandt... als we echter elementen missen ( bv vernederen en overgeven aan God, of niet vurig zijn...) kan de zalfolie nooit stromen zoals het bedoeld is...laat daarom de Heilige Geest je aanraken zodat de olie ieder element gaat vermengen en je krachtig wordt voor Hem! Zijn heiligheid gaat dan de wereld om je heen aanraken!

"Jullie zijn door God uitgekozen, en jullie horen bij Hem. Nu zijn jullie een heilig volk, een volk van priesters. God heeft jullie uit de duisternis geroepen om te leven in Zijn schitterende licht. Nu kunnen jullie iedereen vertellen over de grote wonderen van God.."1 Petr. 2:9




Geen opmerkingen:

Een reactie posten