zondag 18 september 2016

het Kruis in werking..


Het Kruis is niet zomaar een historische gebeurtenis , het vraagt  om de  praktijk van elke dag.. het Kruis zou elke dag in het centrum van ons leven moeten staan omdat dit onze enige en echt verlossing is...
 De werking van het kruis in ons  is dat het oude ik in ons letterlijk gedood wordt. We denken vaak dat we nederigheid moeten leren en dat we ons moeten voorhouden om niet trots te zijn. Maar dat kunnen we niet uit onszelf. Onze trots, onafhankelijkheid en negatieve trekken in ons karakter  worden alleen maar gebroken door Gods werk in ons...en niet door een of andere preek, een goed boek of heel hard ons best doen. We hebben Gods soevereine werk nodig om dat in ons uit te werken, en dat kan alleen door het Kruis , de plek waar Jezus stierf en de grote  omwisseling plaatsvond.
Het toelaten van de werking van het Kruis is  dagelijks het kruis op ons te nemen, dat is een overgave en een opdracht  en dan  worden we getuchtigd net zolang tot we de strijd opgeven en onze  trots en hoogmoed gebroken is.... we zijn instant-christenen en willen alles zo  snel mogelijk voor elkaar hebben. Maar zo werkt het niet in het Koninkrijk van God. God is een God van processen en zeker onze  oude natuur heeft heel wat schaafwerk en beitelwerk nodig om die om te vormen tot die mooie nieuwe natuur  zoals God het heeft bedoeld.
We mogen ons door Gods Geest onder handen laten nemen die vol genade het werkt in ons gaat voleindigen.. tot een duurzaam en betrouwbaar eindproduct... zo zul je misschien beter begrijpen waarom moeilijke dingen in je leven gebeuren... het zijn als het ware de "groeistuipen" om ons te verlossen van ons eigen ik om uiteindelijk  Zijn Koninklijke mantel te ontvangen en aan te doen in eer en waardigheid voor de Grote Koning!

Dank U voor het Kruis, Dank U voor het bloed dat U vergoot....!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten