donderdag 29 september 2016

verschil maken...

Vaak hebben we als gelovigen geen idee wat God aan ons heeft gegeven... we hebben zo'n beperkt beeld van wie God is in ons ... hoe sterk Zijn kracht is in hen die geloven. Hoe oneindig Zijn liefde is in ons...
Hoe Zijn bovennatuurlijk kracht in ons werkzaam kan zijn...
Hoe krachtig Hij door ons heen wil werken..
Zijn Koninkrijk heeft geen einde.. maar beseffen we wel dat Hij ons daarvoor wil gebruiken?  Hij zoekt die instrumenten die Hij kan vullen en op een eigen unieke manier kan gebruiken...op een manier die bij ons als persoon past.

Maken we nog verschil met onze buren , collega's , vrienden en familie die niet in God geloven?
Als we niet in de bovennatuurlijke kracht van God wandelen, maken we dan eigenlijk wel verschil?

Zijn kracht komt tot uiting in de gaven van de Geest die Hij in een ieder van ons heeft gelegd. De één heeft de gave gekregen om met wijsheid te spreken, de ander heeft veel kennis, sommigen hebben een groot geloof, en er zijn er ook die de gave hebben om mensen te genezen. Ook zijn er mensen die in vreemde talen spreken en die het ook kunnen uitleggen wat het betekent. Sommigen hebben de kracht om wonderen te doen. Weer anderen kunnen de boodschap van God op een mooie manier vertellen, en er zijn er ook die kunnen profeteren ( dat is spreken uit het hart van God) .... allemaal gaven die werkzaam zijn door die Ene Heilige Geest..... Wat een rijkdom!! Een onuitputtelijke Bron die in Ons is.....!

Beperk Hem niet... Hij is bij machte oneindig veel meer te doen! Zet je hart en ziel in beweging om het water te laten stromen! Hij is de Stroom van Levend water in je...bekeer je van lauwheid, van ongeloof , van het Hem beperken  en stap in dit rijke leven wat  vrucht voor Hem gaat voortbrengen..!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten