vrijdag 12 augustus 2016

Adam.....! waar ben je...?


"God liep door de tuin. Toen de man en de vrouw Hem hoorden, verstopten ze zich tussen de bomen.. Maar God riep de mens: "Waar ben je? " "Ik heb me verstopt" riep de man. Toen ik U hoorde in de tuin, werd ik bang. Want ik ben naakt."

Adam en Eva waren de fout ingegaan en hadden gezondigd... nooit eerder hadden ze zich verstopt voor God.. ze hadden altijd in het licht en in puurheid gewandeld in de tuin van God. ze kenden geen zonden..  Maar dat was nu anders. Ze hadden vruchten gegeten van de verboden boom... Opeens beseften ze hun naaktheid, hun kwetsbaarheid , hun falen en hun zonden..
Het had hen afgesneden van de vriendschappelijke , intieme omgang met God. Ze voelden zich naakt en schaamden zich. Ze verstopten zich , in plaats van het licht was duisternis , de leugen binnengewandeld, en hun leven was op slag veranderd..

Het plan van God voor de mens was door de mens zelf teniet gedaan....

Maar God was niet klaar.... Hij riep: "Adam! , waar ben je...?"
Hij zocht de mens op in zijn kwetsbaarheid en naaktheid en wilde kontakt en wilde herstel van de gebroken relatie......

Vandaag zijn er nog steeds heel veel  mensen die zich  net als Adam en Eva voor Hem verstoppen.
Schuld, schaamte, teleurstelling , zonden, angst, hoogmoed, leugen.... het kan allemaal in de weg staan om echt in kontakt met Hem te komen. Toch roept God hen nog steeds in Zijn nabijheid, in Zijn tuin... Hij wil dat een ieder in het reine komt met Hem en wil met ons spreken als een Vader met Zijn kind...
Door Zijn Zoon te sturen naar de aarde heeft Hij de breuk hersteld die in het paradijs kapot is gegaan.
Maar heel veel mensen gaan daaraan voorbij en blijven zonder de Vader verder leven...

Aan ons de taak voor die mensen te bidden zodat zij ( en dat kunnen ook onze geliefden zijn )  ook tot behoud komen en op een dag zullen horen....... "Adam, waar ben je...? "en als ze gehoor geven aan die roep ,  komen ze terug naar de Vader, de oorsprong van het leven... en vinden ze herstel en genezing........  komen ze Thuis...

want de liefde van God blijft roepen, waar iemand zich ook maar bevindt... en hoe iemands toestand ook is....





Geen opmerkingen:

Een reactie posten