dinsdag 30 augustus 2016

gepromoveerd..

Toen Jezus 30 jaar was , koos Hij 12 jongens uit die bij Hem "op school" gingen. Ze moesten hun werk opgeven , hun familie achterlaten en met Hem meegaan. Eerst kwam Jezus bij een paar vissers en Hij maakte contact met hen over hun werk. Hij gaf hun aanwijzingen hoe ze beter konden vangen door de netten aan de andere kant te gooien... tot hun verbazing waren hun netten opeens overvol! de netten begonnen te scheuren en het bootje begon bijna te zinken...  Bij sommigen zei Hij alleen: "volg Mij" en gaf verder geen uitleg waarom ze Hem moesten volgen. Als je dit naar deze tijd vertaald, zouden heel wat mensen met de vinger naar hun voorhoofd wijzen...

Jezus had een bovennatuurlijk gezag, waardoor de jongens Hem vertrouwden en Hem "blindelings" gehoorzaamden. Ze gingen allemaal met Hem mee en werden vanaf dat moment door Jezus onderwezen in de dingen van de Vader. De rebel, de teruggetrokkene, de eigenwijze, de ongelovige, de stiekeme, de bedachtzame , de lieve..... al die jongens kregen hetzelfde onderwijs. Ze mochten gelijk meelopen in de praktijk van elke dag. Ze zagen hoe Hij mensen genas, grote wonderen deed, op het water liep en demonen uitdreef.. het was allemaal heel spectaculair en Jezus kreeg daarom ook veel volgelingen .
Uit het hele land kwamen mensen naar Hem luisteren. Hij onderwees prachtige dingen voor het leven van elke dag.... en de leerlingen groeiden in hun geloof .
Jezus had de taak van de Vader deze jongens klaar te maken om apostelen te worden.. Hij noemde ze ook al vroeg apostelen, maar het moment dat ze echt werden uitgezonden was pas nadat Hij gestorven was, opgestaan en  naar de hemel was gegaan.  In die drie jaar waren ze klaargestoomd om in dezelfde kracht te staan als Jezus!
Ze werden vervuld met de Heilige Geest en gingen op weg om ook zieken te genezen , demonen uit te drijven en mensen te onderwijzen...

Nog steeds is dit proces bezig over de hele wereld, omdat hier een begin is gemaakt van een machtige beweging van Gods Geest om de mensen weer terug te brengen bij God.. en het goede nieuws is:  wij zijn ook deel uit van deze geweldige beweging van God ..

Soms is het goed om stil te staan waar je staat in je proces...
ben je nog die visser die Hem nog niet eens kent en met zijn eigen zaakjes bezig is.....
of hoor je de stem van de Meester, die je bij je naam roept?
of zit je al op "school" en laat Hij je heel veel zien en mag je veel leren uit het Woord...
of ben je al zo geschoold en is je karakter al zo mooi gevormd door de jaren heen dat je klaar bent om de grote daden van Hem te doen en anderen mee te nemen in het avontuur van God?
Dat je door de kracht van de Heilige Geest de Vader Zelf ziet bewegen..?

Hij roept ons allemaal bij onze naam.....we worden onderwezen,  in de praktijk geschoold.. en dan komt er een moment dat Hij ons promoveert... dan mogen wij in Zijn kracht staan en hetzelfde doen wat Jezus deed, onder Zijn specifieke leiding..!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten