maandag 15 augustus 2016

verborgen schatten...

"Ik zelf zal vóór je uitgaan en de oneffenheden effenen;  koperen deuren zal ik verbreken en ijzeren grendels verbrijzelen. En Ik zal je geven de schatten van de duisternis en de rijkdommen van verborgen plaatsen, zodat je weet dat Ik de Here ben , die jou bij je naam riep, de God van Israel"
( Jes. 45: 2,3)

Wanneer je ja tegen God zegt met je hele hart en het avontuur met Hem aangaat voor de toekomst, gaat Hij voor je uit... Hij effent je paden en Hij verbreekt deuren die anders gesloten zullen blijven. ( Dat kunnen dingen zijn die  je gebonden houden en die je beperken...)
Hij is bij machte om deuren  te openen en grendels te verbrijzelen die er al van generatie op generatie zijn en die je leven negatief hebben beïnvloed...
en als Hij dat doet, gaat Hij nog een stap verder , Hij opent ook de Deur naar de schatten van de duisternis en laat je de rijkdommen van verborgen plaatsen zien... je ogen worden geopend voor de schatten van Zijn  Koninkrijk...er komt licht op wat anders verborgen zou zijn... en je zult verbaasd zijn over wat God je zal laten  zien!
Hij is een God van verrassingen en wanneer Hij de puinhopen van je leven opruimt, laat Hij je niet in een kale ruimte achter, nee,  dan geeft Hij je iets totaal nieuws...! en in die ruimte  vinden we de schatten, de rijkdom, de schoonheid, het nieuwe leven!!  en dat is vaak een  heel andere rijkdom dan waar de wereld naar op zoek is.... maar het zal jouw hart verblijden en verrijken!
Hij noemt je bij je naam en leid je naar de deur waarachter die rijkdommen verborgen zijn... weest daarom niet bang, want Hij gaat Zelf voorop...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten