dinsdag 30 augustus 2016

kostbare olie..

"Wie in Mij gelooft.. stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien.." ( Joh. 7:38)

We leven in een maatschappij, waarin het vooral draait hoeveel succes je in het leven hebt. Daaraan wordt alles afgemeten en dan hoor je erbij, of niet... zelfhandhaving is dus heel belangrijk en daarmee kun je het ver schoppen in je leven.. het maakt je ik-gericht en dat zie je ook overal om je heen...

God heeft echter hele andere maatstaven.. Als we in Jezus geloven , komt het er niet op aan wat wij erbij winnen, maar wat Hij door ons heen kan doen.. Hij zoekt kanalen waardoor Hij vrijuit en rijk kan stromen...
Een mooi voorbeeld is hierin Maria van BethaniĆ«, die een kruik vol  kostbare olie over het hoofd van de Here Jezus uitgoot.. het leek pure verkwisting en ze werd voor gek verklaard, maar Maria werd door Jezus juist geprezen vanwege haar enorme  liefde en toewijding aan Hem.
Ze had zo'n verlangen om haar liefde te uiten dat het haar niet uitmaakte of ze bij wijze van spreken er haar hele jaarsalaris aan uitgaf. Dat maakte Jezus zo ontzettend blij! Die volle overgave.... daar verlangt Hij naar, Hij ziet het als het je wat kost... dat geeft jou Zijn glans....!

Hij zoekt nog steeds naar die vaten die Hij kan vullen... druiven , die Hij kan uitpersen, waaruit het zoete tevoorschijn komt en geproefd wordt... mensen die niet meer langer hunkeren naar zichzelf, het ontvangen  en het krijgen van bevestiging... maar Hem de ruimte geven om door hen heen anderen te verkwikken en te zegenen..!


Its not about us.... its about Him........pour out your love for Him






Geen opmerkingen:

Een reactie posten